Merkactivatie

Zorg dat de merkbeleving start bij het eerste contact!

Merkactivatie

Merkactivatie is het consequent en consistent creëren van activiteiten die impact hebben op de merkbeleving en die het geloof versterken dat de merkbelofte wordt waargemaakt.

Hoe ‘goed’ wordt jouw merk beleefd?

De geloofwaardigheid van de merkbelofte wordt in grote mate bepaald door de waardebeleving van het merk. Deze waardebeleving is de uitkomst van de gekweekte verwachting en de werkelijke ervaring. Voldoet het merk niet aan de verwachting dan is de waarde laag, overtreft het merk keer op keer de verwachting dan is de waardebeleving hoog.

Perceptie is de beleving van waarde

De beleefde waarde kan een merk maken of breken. Bij merkactivatie moet je dus niets beloven wat je merk niet waar kan maken.

Merkactivatie en kwaliteitsperceptie: lever online bewijs dat je merk de belofte nakomt

Verwachting wekken in het algemeen (beloven)

Links in het model staan de vier factoren die een rol spelen in de verwachting die je over je merk afroept. Door goed in kaart te brengen hoe jij hier met betrekking tot jouw merk invulling aan geeft krijgt je inzicht in de actuele verwachte kwaliteit. Indien nodig stellen we hiervoor een verbeterplan op.

Ervaren kwaliteit in het algemeen (bewijzen)

‘Wat’ je levert en ‘hoe’ je dat doet, de ‘wie’. is altijd het eerste contact van de klant. De ‘wie’ in dit model staat voor de relationele kwaliteit van de organisatie. Hoe goed ervaart jouw klant het ‘frontoffice’. Tegenwoordig is je website hier een wezenlijk onderdeel van en de verwachtingen met betrekking tot de functionaliteit ervan ontwikkelen zich nog steeds in een hoog tempo. Hoe goed zijn jouw team en je website in staat jouw klanten het ‘Bewijs’ en de ‘Beleving’ van het merk te leveren?

Online worden de belofte en het bewijs altijd vergeleken

Online is het zaak om op alle plaatsen waar je iets beloofd, je ook bewijs levert dat deze belofte gehouden zal worden. Dit verhoogt de conversie van jouw online platform. Denk bij bewijs aan: statistische informatie, testimonia of gewonnen prijzen. Uiteraard bepalen de belofte en de context welk bewijs op welk punt het beste werkt.

De vijf belangrijkste redenen

De vijf belangrijkste reden om merkactivatie m.b.v. online marketing te doen zijn:

  1. Meer dan 97% van de mensen zoekt eerst online
  2. Het zorgt voor bezoekers op je website: geen bezoekers = geen kans op omzet
  3. Het zorgt direct voor beleving van wat jouw merkbelofte voor de bezoeker kan betekenen
  4. Online marketing is enorm gericht
  5. Online marketing is schaalbaar

Onze maandelijkse aanpak voor merkactivatie

Informatie verzamelen

Met het Marketing Dashboard van iMonitoring richten wij een account voor je in en bepalen samen met jou enkele goede bronnen met betrouwbare content. Daarnaast gaan wij permanent het internet monitoren op de communicatiethema’s uit jouw merkconcept en ljouw merknaam.

Content creëren

Op basis van de verzamelde informatie leggen wij je conceptberichten voor om op je website te plaatsen. Hierbij bedienen wij ons van stokbeelden of van grafische vormgeving in lijn met de ‘look & feel’ van je online platform. We houden bij het kiezen van de afbeeldingen rekening met de inzetbaarheid voor E-mail- en Social Mediamarketing.

Frequente nieuwsbrief

Afhankelijk van de doelgroep en het aantal gewenste contactmomenten verzorgen wij een frequente nieuwsbrief. Dit om in de keuzeset van de ontvangers te blijven voor de behoefte waarin het merk voorziet. Door te werken met doelgerichte linken naar de website leer jij de behoefte van jouw relaties steeds beter kennen en creëren wij contactmomenten voor marktpenetratie door cross-delling.

Uitgekiende social media marketing

In het Marketing Dashboard van iMonitoring plannen wij een continue stroom van berichten in die bestaat uit een mix van gevonden en gecreëerde content. Dit deels voor de zichtbaarheid van je merk en de mogelijkheid om met meer nieuwe personen in contact te komen. Deels ook om relevante traffic naar je website te generen.

Lerend systeem

Niet alleen ontvang je de maandelijkse social media planning maar ook analyseren wij samen met jou alle resultaten van deze activiteiten.

 

Ook behoefte aan een sterk merkconcept?

“Eric is een gedreven merkstrateeg met enorm veel energie. Hij is een snelle, creatieve denker en kan goed luisteren. Zijn enthousiasme en bevlogenheid werkt aanstekelijk en zorgt ervoor dat mensen meedoen met veranderingen.”

Tessa Diependaal

Partner & Adviseur iMonitoring, iMonitoring

Eric is al jarenlang de vaste marketingadviseur van FlexOffiZ. Eric heeft een IT achtergrond waardoor hij als geen ander de perfecte mix van technologie en marketing kan bieden. 

Eveline van Daal

FlexOffiZ Nederland

Cornelissen.Marketing?

Kompetent. Freundlich. Zuverlässig. Unsere Wahl!

Wolfgang Richter

Marketing Manager / Business Development , Permadent GmbH

'“Om de strategische meerwaarde, die wij sinds jaar en dag onze klanten bieden, te waarborgen is Cornelissen.Marketing voor ons aan de slag gegaan met de vraag hoe we ons duurzaam kunnen blijven onderscheiden. We zijn tot verrassende inzichten gekomen en zien de komende jaren met vertrouwen tegemoet.”

Reijer Hekelaar RB

Partner, PYXIS Accountants en Belastingadviseurs