Boeien

Communiceren met een merkbelofte op basis van de unieke kernvaardigheid

Merkontwikkeling met de vier B’s

Merkontwikkeling doen wij met een beproefde methode waarbij wij de vier belangrijkste aandachtsgebieden goed bekijken. De ‘Behoefte’ van de klant, de ‘Belofte’ hoe het merk deze op unieke wijze invult, de ‘Beleving’ die de klant heeft en de wijze waarop het ‘Bewijs’ wordt geleverd dat jouw merk doet wat het belooft.

Kernvaardigheid gezien vanuit vier B's: Behoefte, Belofte, Beleving en Bewijs

Behoefte

Welke probleem los je voor jouw klant op? Alles valt of staat met de mate waarin je hier inzicht in hebt.  Je moet exact weten welke behoefte van de klant jouw merk op een unieke wijze kan vervullen. Merkontwikkeling begint dus met een scherpe analyse van de specifieke behoefte van de doelgroep/personas van jouw merk.

Belofte

Wat is de kernvaardigheid waarmee je op een blijvende onderscheidende wijze de behoefte van de klant kan vervullen? Dat is de hamvraag. En het antwoord hierop moet vertaald worden in een eenduidige (merk)belofte die eenvoudig en duidelijk gecommuniceerd kan worden. Eenduidig zodat de online vindbaarheid verzekerd is.

De merkbelofte moet zich daarbij baseren op een unieke inzet van middelen die niet snel door concurrenten kan worden gekopieerd. Een merkbelofte dus die je kunt doorontwikkelen en waarin investeren zin heeft. Cornelissen Marketing hanteert hiervoor een beproefde methode.

Beleving

Op basis van de strategie wordt een planning gemaakt om het merk te ‘activeren’. Hiermee bedoelen we dat je iets gaat doen om de klanten de voordelen die jouw merkbelofte met zich meebrengt te laten beleven. Voor het creeren van de hiervoor benodigde hulpmiddelen werken we nauw samen met een netwerk van marketing en communicatieprofessionals die op hun specifieke vakgebied zeer competent zijn.

Daarnaast is het extreem belangrijk dat jouw eigen organisatie hierin betrokken wordt. Het team moet er in geloven want anders gaat de klant dat zeker niet doen. Pas als hun beleving en jouw merkbelofte matchen neemt de geloofwaardigheid en waardebeleving toe.

Bewijs

Wanneer aan de bovenstaande drie aandachtsgebieden goed aandacht is besteed, zult u in staat zijn om iedere dag weer het bewijs te leveren dat u uw merkbelofte nakomt. Het is van belang dat u dit bewijs ook tastbaar maakt voor anderen. Vooral voor de beoogde klanten die deze beleving nog niet hadden. Middels onze beproefde methode kunnen zowel online als offline zaken worden ontwikkeld.

Merkconcept op basis van de vier B’s

Een herkenbaar merkconcept zorgt ervoor dat je relevanter wordt voor de bezoekers van je website. Je boeit ze door namelijk extreem duidelijk te zijn over jouw unieke invulling van hun behoefte.

Beproefd concept

Wij hanteren een beproefde methode voor het ontwikkelen van een merkconcept op basis van de unieke kernvaardigheid.

Laat je merk voor je werken!

Is je merkstrategie toe aan vernieuwing of wil je serieus aan de slag met het ontwikkelen van een (digitale) strategie? Zijn er misschien andere online issues waarover je advies wil? Neem dan een contact met ons op, wij laten je merk graag voor je werken.

Velden die gemarkeerd zijn met een * zijn verplichte velden.

Boeien kan alleen met een goed merkconcept

Voorbeelden

Klik op de namen van de onderstaande relaties voor een beschrijving van de groeistrategie of merkontwikkeling die wij voor hen realiseerden:

Eric has given the interaction brand of DENTSPLY ELEPHANT a new face – impressive strategic brand work based on solid marketing knowledge.

Birgit Dillmann

Geschäftsführende Gesellschafterin, brandteam